Απαξίωση της ακίνητης περιουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Απαξίωση της ακίνητης περιουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Αρ. Πρωτ. 10366/02.02.2011

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Σε εγκατάλειψη και απαξίωση οδηγεί η πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση, την ακίνητη περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε συνεχείς παρεμβάσεις της η Νέα Δημοκρατία, διαρκώς επισημαίνει τα οφέλη που μπορούν να ανακύψουν από την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ανά την επικράτεια ακινήτων. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η υπηρεσία της αστυνομίας, η οποία διαθέτει πλήθος ακινήτων, κυρίως στην Αττική και παρόλα αυτά, τα ακίνητα της μένουν αναξιοποίητα και ρημάζουν στον χρόνο. Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του σώματος, βρίσκονται ακίνητα, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί έως σήμερα, εξαιτίας της ατολμίας και της έλλειψης σχεδίου εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Ακόμη και η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας. Συγκεκριμένα, στον τομέα πρόνοιας των αστυνομικών, υπάρχουν κτίρια και αυτοτελή οικόπεδα, τα οποία δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα. Στον τομέα επικουρικής ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής ανήκουν 11 γραφειακοί χώροι, μονοκατοικίες, αγροτεμάχια και οικοπεδικές εκτάσεις, τα οποία επίσης παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον τομέα επικουρικής ασφάλειας υπαλλήλων αστυνομίας πόλεων, στην ιδιοκτησία του οποίου υπάρχουν 19 γραφειακοί χώροι σε πολυκατοικία συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ., εκ των οποίων πολλοί χώροι είναι κενοί, λόγω έλλειψης μισθωτικού ενδιαφέροντος. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να καταρτίσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της αστυνομίας, η οποία ρημάζει στο πέρασμα του χρόνου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί σε έναν γενικότερο σχεδιασμό, αναφορικά με την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας;

Απάντηση Υπουργείου